Kisah Simple : Emak

23/7/2010 - Surprise hari ulangtahun mak PC yang tersayang..Nama beliau Hajah Saripah binti Haji Sondono..tarikh hari jadi sama dengan Perdana Menteri Malaysia..Umur kini ialah 57 tahun...


8.30 : Beli kek..Rakan subahat (Abg Am dan Amirul)...Tukang plan : Abg Am.....Tukang Sponsor : Abah...Amirul : Belum tahu apa fungsinya...haha..(jahat la PC ni)



(Muka x bersalah)











(Sementara tunggu pekerja buat kerja dia tu, sempat curi2 snap)






(Tadaaa....ok x kek yang Abang Am dengan PC pilih ni..Kitorang xnk beli besar2..Mak bukannya suka sgt mkn kek macam ni)









(Alaa..gambar x clear laa..sebenarnya nak amik gambar bentuk bulat atas tu je..pekerja ni nak gak masuk sekali..hehe)















Kejadian bermula apabila PC dan Abang Am cepat2 keluar dari kereta dan terus menuju ke ruang hadapan rumah..mak tak syak apa2 pun..kitorang pe lagi..kelam kabut bukak kotak,pasang lilin..adoi..mana pulak 'lighter'??




tertinggal dalam kereta rupanya..suruh si Amirul tu pergi ambik..ok..lilin dah dinyalakan..Abang Am dengan kadar segera panggil mak untuk pergi ke ruang tamu..ok..nasib baik agak gelap tempat yang PC berdiri tu..Mak bukak pintu dan jeng3....PC pun nyanyilah kejap lagu Selamat Ulangtahun kat mak..Tak sangka Pakcik Matsom pun ada gak..termasuklah abg angkat aku..dah bertahun2 tak jumpa..tiba2 je dia balik tepat pada masanya..






(Mak kini berumur 57...mempunyai 5 org anak dan 12 org cucu)















Maaf ye semua kerana gambar2 ni tak berapa clear..ambik guna kamera murah memang macam ni..
Tamat sudaa birthday surprise ni....Semoga mak dipanjangkan umurnya dan mendapat kebahagiaan dunia dan akhirat..





2 ulasan:

SarahSyahira berkata...

happy birthday untuk ibu kamu :-p

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

trime ksih ye SS.. ^_^