Ikan Paus Meletup????????


Salam ceria ye kwn2, adik2, makcik2, pakcik2 dan smua yg mmbce entri aku..kalau rse bosan, cpat2 klik X kat hujung atas ok! :)
Cuti oh cuti..
Skrg ni aku tgh cuti sem...so..bg mgisi masa lpang la konon2nye, aku pun pegi la driving school...Tp bkn school la..org kat situ kata Institut?? sejak bilekah jd Institut?? Sje je nak glamer..ye2 je pnceramah tu kan...tp x thu la betul ke x..aku bukannye thu sgt pun..:p
Oh ye,,,so mulanye nak daftar kat situ tu rasenye mcm xde org pulak..
Tp nsib baik la ade org jage kaunter..
Byar RM*6*.**
utk pndaftaran..
Xthula murah ke x??
katanye stiap tmpt harga beza2..
ermm..
aku blaja motor n kereta..
motor??
ok la..
da biase bawak kn...
KERETA???
aiyooo..
tak tahu maa..
mcm mne la nnti..
lantak la..pandai2 la cikgu kat situ nak ajar kan..
:p

Nk dipendekkan citer, aku pun terpaksa la melalui liku2 ksusahan sblum KONVO..
kena pegi KPP selama 6 jam..
nsib baik la pnceramah tu best dan x membosankan..
tapi nyeee...
penceramah tu mcm En Ali (Warden Hostel yg serius gile tu)
keh3..pandai ckp cina plak tu..
nama beliau ialah Encik Fareez...tp mungkin die ni org cina la..sbbnye nama ayh Abdullah..
Xthu la btul ke x..
Cme andaian semate2..
Haa..
pastu mcm2 tips die bg sblum aku jalani ujian undang2...

***********************

After that,, aku pun wat ujian undang2 pd hri keempat..kire dh hfal gile2 dlm buku soalan undang2 tu laa...tp agak pening jugak nk fhm..
Cikgu aku, nama die Kamal...Tp aku pggil die abg Kamal...
abg Kamal pun hntr la aku kat sbuah syarikat swasta yg dh amik alih utk ujian undang2 bkmputer..
Cube teka ape nama pusat swasta tu??
Hah??
Ape??
X boleh jawab??
Pusat Dakwah??
Pusat Tenis??
Oh...

Tak sama skali...ye kwn2...
Nama pusat tu...
ialah...
=
=
=
=
=
=
=
PUSAT RILEK
++++
Haha..ade gak org letak nama pusat mcm ni...
tp x heran sgt laa..
well..
sblum abg Kamal tggalkan aku kt situ..
dia boleh ckp cmni..
"Alah dik, kau jgn risau la..jwb btul2 tau..lg pun nme tmpt ni kan rilek...rileks je ea"
Aku pun trsengih2 jela..
+_+

Smbil brjln ke arah pusat rilek tu..bukannye nk rilek..
tp..
bdebar2 je..
daftar je no giliran 4..
fuh..
nsib baik x lmbt sgt..
masuk je kt bilik tu..aku pun duduk la kt krusi..
nk trketar2 rse mse nk jwb..
soalan x la ssah mne sbnrnye sbb konon2nye dah stdy la kn..
tp oleh krane ksjukan bilik tu + jntung aku yg mcm nk trcabut ni = mcm ssah je nk jwb ..
ngeh3..
tp akhirnya hbis jugak aku jwb..
n then, aku semak lg..
yela..
ujian ni klau x lulus..duit kena klua lg bru boleh amik..
huh..
x kuase..
n..
Aku pun tekan ya utk hntr ujian tu..
KEPUTUSANNYE:
hehe..malula..yg pnting lulus..:)
Alhmdulillah..leganye..
Aku pun klua dr tmpt tu dgn rilek..
Haa..
skrg bru la aku relaks..
relaks3..

**********************
So..skrg ni aku tgh otw jalani T&P..
Teori dan Praktikal..
Kne byar plak sbyk RM **5.**
Haritu bru dgr crmh teori motor slame 3 jam..
Esok crmh teori kereta plak..Lepas ni..
Praktikal..
Belajar la..
Huhu..x sabar nak abis..
Yg pnting skrg sy dh ade L..
yea!! :)

**********************

Oh ye..Pasal ikan paus meletup tu..
Dah lama dh pun kisah ni sbenarnye..
Tibe2 td tgk kat blog sape ntah..
Maaf la ye kpd pmilik blog itu sbb lupe nama die..
Aku tibe2 trnampak gmbr ni kat blog tu..
mcm menarik je..
Ni dsebabkan gas yg ade dlm bdn ikan paus tu,,
mybe sbb panas..
so gas dlm bdn ikan tu pun jd tekanan lalu meletoppp..
Bommmmmm!!
Camtu kot bunyinye..hehe..



Motif ikan paus ni dlm entri ni ialah hnye iklan smate2..
Harap maklum..:p




Salam cinta,







3 ulasan:

Katak Merah Blogger (wan) berkata...

selamat berkereta bila kembali ke IPG..haha

♥e'in♥ berkata...

ei............ cm2 skali...

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

wan: haha..InsyaAllah..anwy, lmbt lg kot nk siap..x smpat rsenye..

e'in:cmtulaa..:)