Nasi dan Coklat


Salam perpaduan~
Salam cinta..salam sayang..salam rindu..
Berapa banyak nak salam...haha..:D
Malam ni nak buat kerja gila sikit..
Tentu anda semua kenal dengan gambar di atas..
Pelbagai makanan di dunia ni, tapi sebagai warga Asia, seme
stinya kita tetap nak makan nasi. Sebab nasi ni dah jadi makanan kebiasaan (ruji) rakyat Asia. Nasi menjadi sumber karbohidrat kepada kita selain roti, bijirin dan lain-lain.

Seterusnya, coklat pula..
Wah!
Sedapnya coklat kan..dulu masa PC form 4 dan form 5, PC sangat suka makan coklat..
Coklat juga menjadi salah satu resepi kejayaan. Kalau stres, makan coklat. Kalau bosan, makan coklat. Kalau sedih, makan coklat. Kalau pening study, makan coklat. Kalau lapar, makan coklat. Rasanya dalam seminggu tu, banyak juga PC ma
kan coklat. Lagi best bila kakak angkat, Kak Usna suka belikan PC coklat. Yummy~
Memang la sedap.
Tapi...
Mula la tumbuh benjolan2 merah kecil di wajah. Menambahkan seri muka. Haha..
Kesannya, muka sentiasa berminyak dan tersangatlah hodoh ketika sekolah dulu.
Tapi, PC ada baca kat artikel yang coklat tak menyebabkan jerawat..Tak tahula kan. Mungkin PC tersilap la kot. :)
Oh ye, berbalik kepada kisah si cokla
t itu tadi. Coklat ni banyak khasiatnya walaupun orang selalu berkata nanti kena diabetes la, gigi rosak la, menggemukkan la dan sebagainya. Antara khasiatnya ialah, membantu mencegah penyakit jantung dan kanser. Tapi, janganlah makan terlalu banyak coklat, mengikut kadar yang betul. Jangan pula makan coklat, tapi tak makan makanan lain ye.:)
Tapi yang paling best bila makan coklat, kita akan rasa gembira.. :)
Gembiranya~
haha..:D
Sekarang ni PC nak tanya pendapat.
Korang pernah tak makan nasi putih berlaukkan coklat.
:)
Apa rasanya?
Sedap tak?
Nasi, warna putih. Tawar.
Coklat, warna coklat, tapi ada coklat putih..huhu. Rasa manis. Pahit pun ada.
Kalau makan nasi putih dengan coklat, apa la rasanya kan..
Tiba2 idea kreatif ni muncul dalam minda PC..hihi..tak pernah pula mencuba resepi ni..
Bagi yang pernah mencuba dan ingin mencuba, apa pula pendapat anda??
:)
Okay la..Tu saje..


Sumber gambar : Google
Tapi yang ada dua tu PC buat sendiri..:)

6 ulasan:

cik aied berkata...

hahaha...senget la awk ni! hihi
eh tapi kalo awk try nty bgtau kte tau sedap ke tak..hehe

Putri Cahaya / Cikgu Amira berkata...

cik aied:
weee heee..kite saje je..alaa..awak la cuba dlu..klau sdap gtau sy ea..:p

Ann Mahfuzah berkata...

alaaa...kalau situasi paling teruk pun terpaksa berlari masuk toilet lebih 100 kali..hahaha...tp, Cha pernah tengok orang Jepun makan nasi putih + kari + cokelat yang di parut. Ada yang kata sedap, ada yang tak. Boleh cuba niii~ ;PP

Putri Cahaya / Cikgu Amira berkata...

cha : haa??
yeke..wah! cm mnarik..:)
hee~

NANA NAZIRA.. berkata...

erkk..
kesan mkn coklat berlebihan lh nie.. hahahahaha..

Putri Cahaya / Cikgu Amira berkata...

nana : haha..:p