My First Day - Jelajah Kampung

Assalamualaikum semua..
Hari ni hari pertama aku bekerja..
baru hari pertama, belum hari kedua, ketiga dan seterusnya... =="
yang pastinya sangat penat walaupun sebenarnya kerja tu tak ada la susah sangat nak dibandingkan dengan buruh binaan..
Aku datang kerja dengan anak buah aku..Erra Natasya..ceh, nama penuh..boleh klik kat link nama dia tua ea..dia baru je menceburkan diri dalam dunia blog..
Ni la tempat aku kerja.. :D
Gerai Cendol Ala Erra,..ada jual cendol, minuman lain, kuih-muih, buah-buahan dan makanan seperti nasi lemak, nasi ambeng, bubur dan sebagainya..
yang pastinya, yang paling terkenal kat gerai ni ialah Cendol Ala Erra dan Jambu Ala Erra..
Jambu tu belum dikomersialkan lagi..aku masih tak faham kenapa tak nak komersialkan..bukan apa, orang lain ramai cakap ada gerai lain dah jual jambu style jmbu kt kedai aku bekerja ni..jambu ni special sikit..macam Jambu Pakcu..haa..pernah dengar tak jambu pakcu tu?
konsepnya sama la macam jambu kat gerai ni..Tapi ni Jambu Ala Erra..gituu..macam Era FM plak..huhuhu...

Ni la gerai tempat aku bekerja.. 
Ramai jugak pekerja yang ada..huhu..






Ni kak Yana..Cekap betul dia kupas kulit jambu..huhu..



Baru hari pertama, aku dan anak buah aku yang lebih mesra dipanggil Nana (nama timang2an family kitorg)..kitorang seronok je pergi makan2 kejap kat satu kedai..dah bos nak belanja makan kan..haha.. :D
aku macam tak percaya kat pekan aku ni ada pulak jual makanan meletop2 macam ni..style ala2 jepun gitu..duduk kat bawah..nak duduk kat kerusi pun boleh..
Oleh itu, aku dengan bangganya mempromosikan kedai makan tu..
apa nama kedai tu, aku pun tak pasti..namanya beginilah kalau tak salah,
Banana Cafe 
Lokasi di Pekan Seri medan, Batu Pahat, Johor.


Ni la makanan yang kitorang makan..order sama..sebab aku blurr nak fikir makan apa..hohoho...

Nasi Ayam Black Pepper
Sedapppp~

Sebelum makan, ambik gambar dulu ye..


Ni pulak video ala2 rancangan Rasa Halal Antarabangsa kat Astro tu.. :D
Kalau jalan2 cari makan tak sesuaiii.. 

video
Okay, sebenarnya aku salah bagi nama makanan tu..haha..ni semua salah anak buah aku..dia cakap nasi goreng..sebenarnya nasi ayam..haisshh..acane la boleh salah kan..nampak sangat makan tu fokus sampai tak terfikir makanan tu nasi ayam.. =="

Ni la Erra Natasya.. lawat blog dia.. C.H.I.L.D.I.S.H


Nasi Ayam Black Pepper + Kuah Sup + Horlick Ais


Sebenarnya, bos Gerai Cendol Ala Erra tempat aku bekerja tu adalah kedai akak aku..haha..
Boleh lawati page gerai tu kat facebook..
sebab tu la aku seronok je pergi melencong tempat lain masa kerja.. :D
Erra Natasya tu pulak anak sulung dia..

Okay, tu saje.. 
Wassalam~





2 ulasan:

Cik Aied berkata...

gitewww...retisss sgt ko...

Putri Cahaya / Putri NAJ berkata...

haha..kau jeles kn sbnrnye... :p