~Catatan Seorang Bakal Guru~

Salam perpaduan..
lama sungguh tak meng-update blogku ini..huhuhu...maaf pada peminat yang setia membaca..hahaha..perasan pulak...sejak bila aku ada peminat..hihihihi...kisah hidupku sepanjang minggu ni ialah....







  • 27/2 - berpicnic dan berjalan2 di tepi pantai Bagan Lalang bersama kak Anis sekeluarga..


  • mengada kan? haha..



  • 28/2 - buat assignment dan tidur sebab penat sangat






  • 1/3 - kelas macam biasa,kena pakai kasut bertumit sekurang2nya 1 inci yang menyakitkan setiap sendi kaki aku...huhuhuhu..









  • 2/3 - pergi lawatan ke Pusat Kraftangan Negara bersama rakan aku
    (Azman) untuk membuat kajian...pastu,belajar buat seni anyaman dengan seorang makcik yang bernama makcik Fatimah..












Tengoklah betapa susahnya masa mula2 aku nak belajar menganyam ni..tapi dah lama2,ok jugak..taklah susah sangat...








    Kawan aku sedang sibuk bertanya pada pensyarah tentang assignment untuk projek Bahasa Melayu ni..




  • 3/3 - hari yang aku paling tak suka sebab ada kelas Pengajian Sosial...ada presentation,aku tak present pun sebab perut aku tengah gastrik time tu..huhuhuhu....sorry ye kawan...petang pulak,kena bersama berganding bahu untuk menyiapkan kain rentang sempena majlis sambutan MaulidurRasul...aku dan Wahida kena buat tulisan khat tu...






  • 4/3 - ada kelas PJ dengan Encik Jaflus,penat sungguh...petang pulak ada GERKO bola baling..teramat penat membuatkan satu tragedi yang tak kuingini...thanks kawan2 ku..sayang korang sebab selamatkan hidup aku...harap benda ni tak jadi depan korang lagi...maaf menyusahkan..






  • 5/3 - majlis sambutan MaulidurRasul..berarak sambil selawat ke atas Nabi Muhammad..petang pulak keluarkan duit sebab elaun dah masuk..keluar bersama rakan-rakan sekelas...




Ok...tu je untuk minggu ni..^_^....terima kasih kerana sudi menjenguk blog yang macam nak terkubur ni..




5 ulasan:

SAM73 berkata...

eh jgn la kuburkn blog..eh tu pehal rasa TERPAKSA pakai high heel plak tu? mcm ambik subjek modelling je pulak? apa rahsia Cikgu diwajibkan pakai high heel? Apa kaitan high heel dgn profession perguruan? cuba elaborate sikit..

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

hmm..
entahla..
bahagian Hal Ehwal Pelajar yang suruh pelatih guru pakai high heel..kalau tak,nanti kasut kena rampas dan dibuang..
tak faham dengan peraturan kat sini..tapi ikut jelah..diorang kata,cikgu ni kan penjawat awam atau pun orang kampung kata kerja kerajaan..kalau pekerja perempuan perlu pakai kasut high heel..kalau tak nak pakai,kena kemukakan surat doktor..

SUARA 8 berkata...

ASSALAMULAIKUM PC, saksikan debaran perkembangan ayah dan ibu PC

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

waalaikumussalam..
oh ye..terima kasih ye..

SAM73 berkata...

mungkin la kot klu pakai high heel tu menambah karisma seseorg, langkah pun tersusun, student pun berminat nk ke sekolah..ingatkan profession Auntie je (dulu la) yg nk kena pakai high heel2 ni..