Cikgu Sekolah VS Cikgu Memandu


Pom..pom..pom..pom..pom..pom..pom..pom..pom..
Kereta kecilku berbunyi..
Marilah adik mari naik..
Boleh ku bawa jumpa nenek..


Penat3..Opss..
Assalamualaikum pmbuka bicara...
Salam sejahtera..>>da mcm pembaca berita la pulak..
Well..
PC xnk cite pasal kepenatan PC..
Tapi xpela kan..
cite sikit je..
suka hati nak baca ke tak..
sebenarnya xdela penat tapi lenguh pegang stereng kete..
PC skrg tgh belajar memandu..
haha..
Hari pertama belajar = sgt ok..siap try bwak kat bukit yang kena berhenti..2 cubaan berjaya dan 1 tak berjaya..
hari pertama belajar ni tau korang..
pura2 la beranikan diri suruh cikgu ajar naik bukit sebab boring pusing2 litar je..
Hari kedua pulak ni = ok jugak..dengan cikgu lain pulak yang tak henti2 bercakap..PC asyik tergelak je masa dalam kete..
macam nak golek2 pun ade tau melayan cikgu PC yang sorang ni..
haisshh..
Dia panggil nama PC dan suruh bawak kete..
PC tanya kat dia hari ni nak belajar apa je..
Dia pun kata..
Cikgu : "Jom kita pergi jalan"
PC: Hah! Jalan??
Cikgu : "Yela..jalan,,kamu jangan takut"
wawawa..Dalam hati hanya Tuhan je tahu..
tapi relaks jela kan..
xnk la nampak gabrah sangat..
yela..
ni baru kali kedua belajar bawak..
hari pertama belajar pun x sampai sejam sebab cikgu tu kata PC dah dapat semua ilmu yang dia curahkan..
(wah..macam belajar dengan tok guru silat la pulak..hihi)
so..
hari kedua a.k.a siang tadi kan..
PC bawak la dengan profesionalnya ke highway..
highway??
mengarut pulak tetibe..
kat jalan raya jela..
belum pernah pulak test JPJ kat highway..hehe..
so..
kat jalan tu..
PC rasa tak tenang tau sebab..
sebab..
cikgu PC ni asyik pegang stereng je..
huh..
belum yakin dengan PC lagi kott..
ataupun..
takutt??
ngeh3..
=p

(Pening kepala dengan 3 benda ni haa..


tak kisah la yang tu kan..
pastu bila PC nak tekan brek..
eh..
nak tekan tapi kenapa macam dah tekan je..
oh dah faham..
cikgu pijak brek kat kerusi penumpang tu..haha..
mengong2..

Pastu pulak..
sepatutnya kena jalan terus..
tapi ada lori kat depan tu berhenti kat simpang..
dah la kat bukit!!!
mak oi!!

dalam kepala otak dah fikir macam2..sebab tak pernah bawak kereta kan..
kat area2 bukit ni belum betul2 expert lagi..
yela..
baru kali kedua belajar..mana tak gabrahnya..
okay fine!
PC pun berhenti..
so..cikgu pun ajar dan ajar..
macam nak mengaum kereta tu..
ihihi..
cepat2 cover dan terus jalan bila lori tu gerak..
huh..
nasib baik kereta tak mengundur ke belakang..
kalau tak??
haisshh..
lega je bila dah lepas tu..
so esok..
ade klas lagi.
seronok!
tak sabar nak belajar yang lain2 pulak..
parking semua tu kan..
dan bla..bla..
So..konklusinya hari ni..
rasa syok belajar kereta buat kali pertama kat jalan raya..
Wish me luck okay!



6 ulasan:

cik aied berkata...

hehe..goodluck cik mira!

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

hoho..tenkiu cik aida..=)

Katak Merah Blogger (wan) berkata...

nanti dah ade lesen..mesti bosan memandu..haha :p

Cikgu Fikri berkata...

wah....

ko samer cm aq..
tgh duk blajar kete skrg..
bler nak tukar gear,
aq tertarik hand break plak..
ahahahha :)

anyway, jom join blog larian..

http://cikgufiq.blogspot.com/2010/12/baru-nak-join-blog-larian-segan-weh.html

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

wan: biasela tu..ihihi..klau dah selalu bwk lme2 pun bosan..mule2 je smgt tgh mmbara nak bwak..:p

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

fikri: laa..yeke..hihi..nsib baek aku tak salah masuk gear..aku dah boleh bawak..cuma perasaan nervous tu lum hilang lg..hihi..
blog larian aku da join..cuma x sempat nak wat entri psal mende tu..hehe..