MESORT

Apa tu mesort??
Masa PC pertama kali menjejakkan kaki ke sekolah PC waktu tingkatan 5...
PC telah dijadikan adik angkat kepada pemilik blog ni...
>>KLIK<<
Seorang kakak yang comel dan selalu senyum..
Tak percaya??
tengok gambar akak angkat PC ni ye..
:)
Sila klik untuk pembesaran enfagrow..:)
(psssttttt...sorry akak..amik picture ni kat Facebook..
ihihihi..)


comel kan akak saya??
hah..
kalau kata tak comel tu tipulah..
haha..
okay..akak PC bukan setakat comel je ye..
seorang akak yang baik..sangat suka warna purple..
tapi tak tahula sama ada akak masih suka warna puple lagi ke tak sekarang ni..
huhu..
Oppsss..
berbalik pada definisi MESORT tu..
PC pun tak tahu mende apa tu...
PC dapat tahu daripada akak PC ni haa..
Selalu bagi mesort yang comel dan kreatif kat PC..
Okay..PC bagi definisi mesort yang PC analisis sendiri laa..
MESORT ni adalah mesej pendek..
begitu la kottt..
hehe...
MESORT tu mungkin akronim daripada Message dan Short..
Lalu digabungkan jadi MESORT..
tapi?
Mesti korang tertanya2..
kenapa perlu MESORT??
haaa..tu PC tak tahu..cuba research sendiri..
PC pun tak tahu sejarah kejadian MESORT ni..
Nak tengok MESORT2 comel yang dihasilkan oleh akak angkat PC tak??
ni dia...
tadaaaa!!!!!
=
=
=
=
=
=
=
=
=

Sorry bersepah..ni la MESORT yang PC simpan untuk kenang2an..
Banyak kan..
Thanks to Kak Husna..
really appreciate it!

Okay MESORT2 sekalian..mari buat photoshoot..
beratur semua!!
buat gaya ala2 model okay!
bagus2..

Maka, mesort2 sekalian pun beratur amik gambar...
Okay tipu..
PC yang susun sendiri ye..
haa..tengok gambar2 kat bawah ni secara terperinci..
(comel kan..warna hijau ada gambar lembu tu MESORT pertama PC dapat)

(sangat kreatif kan yang ni..ada lubang2 kat MESORT tu..)


(setiap kali cuti PC akan dapat mesort yang ada mesej macam ni..kat belakang tu ada kata2 lain yang panjang sikit)


(haa..ni mungkin biasa kita nampak..tapi still nampak sweet kan..ada kad macam ni)



(comel kan? warna pink gitu...siap ada bintang2)





(ni pun kreatif kan..siap ada lukisan comel tu)


(ni mesort besar sikit guna saiz A4..ada ayat2 indah..kadang2 berunsur puisi)


(ni pun sangat kreatif kan..yang warna biru tu macam lolipop kan..comel betul)


(simple dan kreatif)


(haa..yang last ni paling simple..haha..kalau dah tak sempat dan busy tu..mesort pun jadi macam ni...tapi sekurang2nya dapat jugak mesort kan sebelum bercuti)


Okay!
sudah puas tengok?
mesort2 nak tido dalam kotak..
huhu..
agak2 sampai bila mesort ni ada dalam bilik PC??
huhu..
nak bagi anak cucu tengok nanti la..
hee..
Okay la ye..
tu saje..
Thanks to kak husna..
promoting u here sis..
:)
Sorry kalau tak suka..


10 ulasan:

Cikgu Fikri berkata...

wah..
kemain lg korang..
huhhuhhu..
ae, cnteq header..
t ajar aku wat tau.. :)

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

cikgu fikri:
haha..
biase la..akk n adik..
time kt hostel dlu mmg cmtu..

header??
bole je..tp jgn pecah kepala plak kau blaja dgn aku..ssh sikit nk blaja..hehe..

Ain Zulaikha berkata...

waaaa banyaknya... bestnye, saya tak de pun kenangan dulu2 T_T

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

haha..mmg byk..
takpela..
ain msti ade kngn dulu2 tp simpan dlm memori je..:)

Cikbelog berkata...

oh mesort namanya.baru tahu..keh3

aisya berkata...

comel je.. hehe.. colourful dan mcm2.. sgt kreatif!
=)

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

cik belog:
haha..entahla...
PC pun baru tahu masa kat sekolah dulu..

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

aisya:
mmg kreatif pun..:)

Em's Family berkata...

wah..

akak pun ade kenangan dulu2 suke simpan tisu-tisu.. siap letak dalam album lagi.. now tak tau album tu pi mane :)

Putri Cahaya a.k.a MiRa berkata...

tisu??
mnarik gak tu..hihi..
:)