Dengan Nama Allah


Assalamualaikum..salam 1 Malaysia!!
Lamanya tak update blog ni..haii..entah nape aku rasa malas je nak cerita apa2..kalau aku cerita kang berjela2..
aku sibukkan diri aku dan ceriakan diri aku walaupun sebenarnya ada hal yang berat tengah menghempap diri ni..
actually, keluarga aku tengah dilanda macam2 masalah yang tak sudah2..mungkin tak perlu nak ceritakan perkara ni pada orang luar..ni pasal salasilah keturunan keluarga aku..
tak selesai2 masalah yang timbul..lepas satu, timbul satu lagi masalah..
aku sampai sekarang masih tak percaya kenyataan ni..seriously!
rasa macam terawang2 kejap..
selalu tengok dalam movie atau drama kat tv je..tak sangka kena pada kami!! :(
kenapa baru sekarang? kenapa kami?
macam2 persoalan timbul..tak tahu nak cerita kat siapa..bukan boleh selesai pun masalah ni kalau diceritakan..
masalah ni pun kalau difikir2kan boleh porak peranda seluruh keluarga..
aku pun sampai demam sakit2 badan sebab hal ni je..
apatah lagi cucu sulung keluarga aku..lagi teruk dia kena..kesian..
walau macam manapun, kami kena kuat! kena buat dinding pertahanan gitu..huhu..
rasa macam hidup tak tenang je..tapi kami tak boleh mengalah..Allah kan sentiasa ada melindungi hamba2Nya.. :)
Hanya mampu berdoa supaya segala masalah ni selesai..
Kalau ada saudara mara yang baca ni, mohon ampun sangat2..sekadar luahan perasaan yang terpendam..
*harap sangat perkara ni selesai secepat mungkin sebelum perkara tak sepatutnya berlaku..



4 ulasan:

Cikgu Fikri berkata...

sabar mira..
bila ko sebut cm adegan drama,
cm2 scene yg aku bayangkan...

Putri Cahaya / Putri NAJ berkata...

haha..scene apekah tu? :D

Cik Aied berkata...

sabar ye cik mira.. tu ujian dari Allah.. yg penting kena sentiasa ingat pada-Nya.. :)

Putri Cahaya / Putri NAJ berkata...

ye cik aied..mekasih..huhu :)