Berapa Berat Website Anda

Hai semua..
Jom timbang website anda..berapa berat website tu ye..:)
Tak pun, kalau tak cukup kerja, boleh la timbang2 mana2 website yang anda suka..
hehe
Klik SINI untuk check berat website anda..
Oh ye..ni bukan berat yang dalam kiraan g atau kg ye...Berat yang dimaksudkan ialah kelajuan internet untuk membuka laman web tu..faham tak?
aku pun tak tahu apa yang aku cakap ni korang faham atau tak..
Okay la..sampai di sini..

P/s: Nak melawat pakcik di hospital..Doakan dia cepat sembuh..Sudahlah dirinya bisu, ditimpa pulak musibah kaki kanan terpatah dua..Mudah2an ada hikmah disebaliknya..Tiba2 teringat kat Encik Idris kat IPG tu..



2 ulasan:

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Faham...
berat blog = berhubungkait dgn kelajuan loading... ibarat klu kita pakai barang kemas sampai melayut2.. bermakna makin berat la bdn kita walau bdn cekeding.. Kalau blog plak, makin byk widget dan gambar.. bermakna blog jd makin berat. Tu je yg Cik faham... tak tau la betul ke tak.

Ok.. nt kirim salam ngan org2 kampung klu jumpa kt Sepital.

Putri Cahaya / Cikgu Amira berkata...

Cik MM: hehe..InsyaAllah..baru je balik ni..